Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Hoe tafel dekken?
Het is iets wat veel mensen zich afvragen, hoe moet ik de tafel dekken? Er is een bepaalde etiquette voor. Etiquette zijn beleefdheidsregels. Houd je je aan de etiquette dan dek je je tafel op een nette en chique manier. Hieronder leggen wij van Hiptafelzeil.nl precies uit hoe je je tafel volgens de etiquette hoort te dekken.
Je begint met een tafelkleed of tafelzeil. Om je tafel bescherming te bieden is dit een onmisbaar product. Daarnaast is het ook nog een genot voor het oog, want een mooi tafelzeil zorgt natuurlijk voor net wat extra sfeer aan tafel.
Dan het bestek, deze leg je neer op volgorde van buiten naar binnen. Het buitenste bestek gebruik je dus als eerste. De vorken liggen links, lepels en messen rechts. Een belangrijk detail: leg de messen met de snijzijde naar binnen gericht. Een lepel en/of vorkje voor het dessert ligt altijd verticaal boven het bord.
Als laatst volgt nog het servetje. Deze hoort er ook zeker bij. Het servet leg je links naast de vorken neer.
Wanneer je de regels van hierboven toepast zal je tafel er mooi en chique uit zien. Deze etiquette wordt bij weinig mensen iedere dag gebruikt thuis. Het wordt wel vaak gebruikt wanneer vrienden of familie komen dineren en uiteraard in veel (luxe en chique) restaurants. Naast deze regels om je tafel goed te dekken kun je de tafel natuurlijk ook sfeervol en gezellig aankleden. Het tafelzeil zorgt al gemakkelijk voor een mooie look. Zet er echter nog wat leuke decoratieve items op om het helemaal af te maken! Dit neemt meteen mee als voordeel dat het tafelzeil niet snel van je tafel af glijdt. Ook kaarsen worden bij een diner vaak erg op prijs gesteld. Brandende kaarsen zijn sfeervol, warm en romantisch.
![]()
Je begint met een tafelkleed of tafelzeil. Om je tafel bescherming te bieden is dit een onmisbaar product. Daarnaast is het ook nog een genot voor het oog, want een mooi tafelzeil zorgt natuurlijk voor net wat extra sfeer aan tafel.
Borden en bestek
Wanneer het tafelzeil op tafel ligt begin je met de borden. Vaak gaat het om drie borden. Het grootste bord ligt onderop. Leg het bord op zo’n 2 à 3 cm afstand van de rand van de tafel. Dit bord wordt vaak niet gebruikt tijdens het diner. Daarop volgt het bord voor het hoofdgerecht en bovenop een kleiner bord voor het voorgerecht. Wordt er vooraf voor een broodje gezorgd? Leg dan links boven de stapel borden een klein (plat) bordje waar dit broodje op gelegd kan worden.Dan het bestek, deze leg je neer op volgorde van buiten naar binnen. Het buitenste bestek gebruik je dus als eerste. De vorken liggen links, lepels en messen rechts. Een belangrijk detail: leg de messen met de snijzijde naar binnen gericht. Een lepel en/of vorkje voor het dessert ligt altijd verticaal boven het bord.
Glazen
Bij een diner volgens de etiquette worden er meerdere glazen op tafel gezet. Deze glazen staan rechts boven het bord. Eerst een glas voor water, dan iets schuin eronder een glas voor rode wijn en iets schuin daaronder een glas voor witte wijn.Als laatst volgt nog het servetje. Deze hoort er ook zeker bij. Het servet leg je links naast de vorken neer.
Wanneer je de regels van hierboven toepast zal je tafel er mooi en chique uit zien. Deze etiquette wordt bij weinig mensen iedere dag gebruikt thuis. Het wordt wel vaak gebruikt wanneer vrienden of familie komen dineren en uiteraard in veel (luxe en chique) restaurants. Naast deze regels om je tafel goed te dekken kun je de tafel natuurlijk ook sfeervol en gezellig aankleden. Het tafelzeil zorgt al gemakkelijk voor een mooie look. Zet er echter nog wat leuke decoratieve items op om het helemaal af te maken! Dit neemt meteen mee als voordeel dat het tafelzeil niet snel van je tafel af glijdt. Ook kaarsen worden bij een diner vaak erg op prijs gesteld. Brandende kaarsen zijn sfeervol, warm en romantisch.

Reacties (0)
Geen reacties gevonden.